Uçak Gövde ve Motor Bakımı Atölyesi
Fakültemiz bünyesinde bulunan atölyemizde öğrenciler, pistonlu motorlar, hava aracı bakım uygulamaları, uçak yapıları ve uygulamaları gibi derslerin uygulamalarını yapmaktadır. Içerisinde kompresör odası, kaynak ve sac malzeme odası, takımhane, giyinme odaları, depo ve ofisler bulunan yaklaşık 400 metrekare kapalı alanı ile öğrencilerimize hizmet vermektedir. Atölye içerisinde torna freze gibi takım tezgahları, giyotin makas, kaynak makineleri, çeşitli sac bükme makineleri ve mengeneli çalışma masaları bulunmaktadır. Öğrenciler atölye uygulamalarında kesme, bükme, sac şekillendirme, perçin yapma, ölçme ve ölçü aletlerinin uygulaması, model uçak ve motor sökme-takma uygulamaları yaparak temel el becerileri kazanmaktadır.
Kaynak Atölyesi
Kaynak atölyemizde Gaz Altı (Argon), TIG, ve Punta kaynak makineleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu kaynak makinelerinde metal ve alüminyum malzemelerinde basit birleştirme uygulamaları yapmaktadır. Bu aletlerin kullanılmasıyla öğrencilerin el becerilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.
Model Uçak Atölyesi
Model uçak atölyesi hava araçlarının modellerinin yapımını gerçekleştirebilmek için gerekli olan teçhizatlarla donatılmıştır. Üniversitemizi temsilen katıldığımız ulusal ve uluslar arası yarışmalarda kullanılan uçakların dizaynı ve yapımı model uçak atölyesinde gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda okulumuzda düzenlenen model uçak yapımı kursları ve model uçak dersleri bu atölyemizde verilmektedir.
İnsansız Hava Aracı Atölyesi
Yanma Araştırma Laboratuvarı
Havacılık ve Uzay Bilimler Fakültesi Uygulamalı Eğitimler ve Araştırmalar Binası C blok zemin katta bulunmaktadır. Laboratuvarda çeşitli gazların yanma kararsızlıkları, yanma sonucu oluşan sıcaklık ve emisyonları incelenmektedir. 175.5 cm uzunluğu, 32 cm çapı ve 210 cm genişliğinde yanma odası mevcuttur. Yanma odasının farklı bölgelerinden yanma sıcaklıklarının alınabilmesi için termokupllar vardır. Alev üzerine akustik zorlama uygulayabilmek için yanma odasının 2 farklı koluna yerleştirilmiş hoparlörler bulunmaktadır. Dinamik basınç, statik basınç ve ışık şiddeti verilerinin alınabilmesi için gerekli sensörler yanma odası üzerinde mevcuttur. Veriler data loggerlar (veri toplayıcı) vasıtasıyla bilgisayara iletilmektedir. Baca gazı sıcaklığı ve emisyonu baca gazı emisyon cihazı ile ölçülmektedir. Yanma Laboratuvarında çalışılmak üzere methan, propan, karbonmonoksit, hidrojen, karbondioksit, LPG, helyum, amonyak, argon, azot ve oksijen gazları tüp içerinde muhafaza edilmektedir. Yanma için gerekli olan düzenli hava kompresörden sağlanmaktadır. Yakıt ve hava hortumlar vasıtasıyla sistem verilmektedir. Yakıt ve hava miktarı kütle akış kontrolörü tarafından sağlanmaktadır. Yakıt ve havanın yanma odasına ulaşmadan önce karışması için ön karıştırıcı mevcuttur. Yanmanın güvenli gerçekleşmesi için sisteme iyonizasyon çubuğu monte edilmiştir. İyonizasyon çubuğu sayesinde alev sönmesi ve alev geri tepmesi gibi durumlarda sisteme olan yakıt akışı kesilmektedir.